top of page

Stronk verwijderen

Nadat een boom is gekapt blijft er vaak een stronk staan. Hoewel een stronk ecologisch waardevol is​, gezien alle paddenstoelen en dieren die daar hun voeding uit kunnen halen, kan het wenselijk zijn de stronk te verwijderen. Dit kunnen wij veilig, efficiënt en betaalbaar uitvoeren met ons assortiment aan freesmachines.

Er zijn veel redenen om een stronk te verwijderen. Veel voorkomende redenen zijn bijvoorbeeld: 

Landschapsontwerp - Stel u wilt ruimte maken op de plek waar de stronk staat voor bijvoorbeeld een bloementuintje, terras of gazon.

Verbouwing - Als u bijvoorbeeld een uitbouw, overkapping of schuur wilt plaatsen waar de stronk staat.

Grondig verwijderen boom - Sommige bomen zoals wilgen, populieren of lindes kunnen nog uitlopen vanuit de stronk. Om dit te voorkomen kan het "hart" ofwel stronk van de boom worden verwijderd.

Het met de hand verwijderen van stronken is een erg tijdrovend proces. Daarnaast hebben de meeste bomen een penwortel die direct naar beneden groeit, het is erg lastig om hierbij te komen, laat staan het doorhakken of -zagen van zo een wortel die dikker is dan 20cm. Kortom, stronken verwijderen gebeurt het liefst met geschikte machines. Wij hebben 3 machines tot onze beschikking, waarvan ieder zijn voordelen en nadelen heeft, zodat we voor alle situaties klaarstaan.

Kleine stronkenfrees - Deze frees is 68cm breed en kan dus beter bij lastig bereikbare stronken, echter moet deze frees wel met de hand bestuurd worden en heeft hij minder vermogen dan de grote frees waardoor het frezen wat langer duurt.

Grote stronkenfrees - Deze frees is 84cm breed en is dus inzetbaar bij de stronken die beter bereikbaar zijn. Hij heeft rupsbanden om meerdere omstandigheden te kunnen trotseren en goed grip te hebben. Deze frees wordt motorisch bediend en heeft meer vermogen dan de kleine frees, waardoor dit doorgaans de meest efficiënte optie is.

Stronkenboor - Naast de klassieke frezen hebben wij ook beschikking tot een uniek ontworpen stronkenboor. Deze stronkenboor kan worden gemonteerd op een shovel met rupsbanden en is toepasbaar voor uitzonderlijke situaties. Een aantal voorbeelden hiervan zijn stronken die dieper dan 45cm verwijderd moeten worden, een stronk die lastig bereikbaar is met een klassieke frees of een stronk op een locatie waar het afval niet weggespoten kan worden.

Afhankelijk van wat u wilt nadat de stronk verwijderd is zijn er verschillende dieptes beschikbaar:

20 tot 25cm - Deze diepte is ideaal voor als u iets oppervlakkigs wilt terugplaatsen, zoals een gazon, bestrating of een grondbedekker.

30 tot 35cm - Deze diepte is geschikt voor het plaatsen van kleine struiken of heggen, omdat de wortelkluiten hiervan doorgaans 30cm diep zijn.

>40cm - Deze diepte is nodig voor het terugplaatsen van nieuwe bomen. Afhankelijk van de maat van de terug te plaatsen boom kan er een exacte diepte worden afgesproken.

Heeft u een stronk die u wellicht wilt laten verwijderen dan kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen via het onderstaande formulier.

Iepenstronken wegfrezen
Sparstronk verwijderen
Cederstronk verwijderen
Boom Kappen: About
Vraag een vrijblijvende offerte aan
arrow&v
arrow&v

Dankuwel voor uw aanvraag! We nemen spoedig contact op.

bottom of page